Webshop » DECORATIE & HANDWERK » Teak schalen

Teak schalen

Een teak schaal is een populaire keuze als decoratief object vanwege de warme en natuurlijke uitstraling van teakhout. Teakhout is afkomstig van de Tectona grandis-boom en staat bekend om zijn mooiheid en duurzaamheid.

Over het algemeen heeft een teak schaal een ronde of ovale vorm, vergelijkbaar met een kom of een schotel. Het kan een ondiepe of diepe komvorm hebben, met gladde gebogen randen of een meer rustiek uiterlijk met ruwere randen, afhankelijk van de afwerking. Maar, er bestaan ook teak bollen met natuurlijke openingen. Een lust voor het oog!

De textuur en nerfstructuur van teakhout geven elke schaal een uniek karakter. Het hout heeft meestal een rijke, goudbruine kleur met prachtige donkere strepen en patronen die de natuurlijke schoonheid van het hout accentueren. Deze kenmerken dragen bij aan de esthetische aantrekkingskracht van de teak schaal en maken het een decoratief pronkstuk in huis.

Teak schalen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ze kunnen dienen als decoratieve schalen om bijvoorbeeld fruit, bloemen, kaarsen of andere decoratieve voorwerpen in te plaatsen. Sommige schalen hebben ook een praktisch doel, zoals het serveren van voedsel of het opbergen van kleine voorwerpen.

We hebben ook teak planken in ons assortiment. Deze planken zijn een perfecte partner als snijplank in de keuken, maar ook als serveerplaat voor kaas, diverse tapas, taart, pralines, … en nog zoveel meer zoals voor het serveren van steak of côte-à-l’os.

Na verloop van tijd kan teakhout een zilvergrijze patina ontwikkelen door blootstelling aan licht en lucht. Dit is een natuurlijk proces en geeft de teak schaal een verouderde en rustieke uitstraling. Als je de oorspronkelijke kleur wilt behouden, kan regelmatig onderhoud en het aanbrengen van een beschermende afwerking zoals een olie of bijenwas nodig zijn.

Een teak schaal kan je eenvoudig onderhouden, afstoffen met een droge of natte doek.

Ontdek hieronder enkele van onze mogelijkheden.

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend