Webshop » DECORATIE & HANDWERK » Consoles (muur)

Consoles

Een console wordt meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden en/of voor opslag in verschillende ruimtes, zoals gangen, woonkamers, slaapkamers of zelfs kantoren. Een console heeft meestal een smal en langwerpig ontwerp en wordt langs een wand geplaatst. 

Je kan een onderscheid maken tussen “klassieke consoles” en de “wortelconsoles”. Klassieke consoles zijn een traditioneel meubelstuk met onder het bovenblad vaak een combinatie van open ruimtes en lades. Een wortelconsole is een massief stuk hout van de wortel van de boom of van een sectie van de stam kort tegen de wortel. Deze laatste wordt gemaakt van bomen die onderaan een opening vertonen in de stam, vaak ten gevolge van ziekte, schade, ouderdom of de impact van water.

De klassieke consoles in ons assortiment zijn gemaakt uit teakhout, terwijl de wortel consoles komen van teak boomwortels, stammen van de SUAR-boom of de Tamarindeboom.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van een console:

1. Ruimtebesparend: Vanwege het slanke ontwerp neemt een console niet veel vloerruimte in beslag, wat het ideaal maakt voor kleinere ruimtes zoals gangen en entrees.

2. Decoratief: Consoles kunnen worden gebruikt om een decoratieve flair aan een ruimte toe te voegen. Je kunt er decoratieve objecten zoals vazen, foto's, lampen, kaarsen en kunstwerken op plaatsen. De wortelconsoles zijn meestal een kunstwerk door de natuur gemaakt en vormt op zichzelf een accentmeubelstuk.

3. Opslag: Sommige teak consoles zijn voorzien van lades, planken of kasten die extra opbergruimte bieden voor items zoals sleutels, handschoenen, post en andere kleine voorwerpen. Op een wortelconsole kan bijvoorbeeld ook een teak schaal geplaatst worden voor kleinere voorwerpen.

4. Duurzaamheid: De houtsoorten teak, SUAR en tamarinde zijn gekend voor hun duurzaamheid. Een wortelconsole is bijzonder duurzaam en eigenlijk niet te verslijten.

6. Natuurlijke uitstraling: De natuurlijke kleur en nerfpatronen van de gekozen houtsoorten voegen een warme en organische uitstraling toe aan de ruimte. Zeker de wortelconsoles zijn echte “eye-catchers”.

7. Stijlvariaties: Een klassiek teak console wordt geplaatst in klassiekere maar ook moderne/strakke interieurs. De wortelconsoles geven een uniek accent in elk soort interieur.

Waar je een dergelijke console ook plaatst, het is een stijlvolle toevoeging aan de ruimte en het geeft de ruimte een exclusieve uitstraling.
De wortelconsoles zijn allemaal uniek van vorm, kleur en uitstraling, dus geen standaardproduct dat je gewoon uit de catalogus kiest.

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend