Webshop » FIRE_ID - BBQ

FIRE_ID

Hoe combineer je een kwaliteitsvolle barbecue en een eyecatcher in jouw tuin of terras? 
Met een barbecue uit onze FIRE-ID assortiment.

We hebben twee modellen: de CUBE en de RECTA. Beiden zijn gemaakt uit CORTEN staal en zijn bijzonder stevig. Een echte eyecatcher in de tuin!
Behalve een prachtig uitzicht, werken ze ook bijzonder goed, zijn ze heel praktisch en hebben een diameter van 100 cm en een bakplaat van 10 mm dik (koolstofstaal).Waarom kiezen wij alleen maar voor BBQ van diameter 100 cm aan? 
Eerst en vooral om dat de bakplaat verschillende temperaturen heeft en een te smalle bakplaat is niet voldoende flexibel. Bovendien begin je meestal met alleen maar vlees, maar naar mate de ervaring toeneemt, wordt dit een polyvalent toestel voor vlees, groenten, aardappelen, … en zelfs voor het koken of roken.

Een open vuur BBQ heeft diverse voordelen:
- Verschillende temperatuurzones op de bakplaat
- Zowel de mogelijkheid om te grillen op de bakrooster of on de bakplaat
- Door de extreem hoge temperatuur van de bakplaat, kan je echt elk gerecht bakken net zoals op een professionele Tepanyaki of plancha

Als je graag vergelijkt, vergelijk dan zeker de dikte van het plaatstaal, de dikte van de bakplaat en de gebruikte materialen. Als je dezelfde kenmerken vergelijkt, dan zal je verrast zijn van onze prijs! En bij ons koop je geen “naakte” BBQ, nee, bij ons zijn tal van toebehoren al inbegrepen in onze prijs.

In vergelijking met vele andere BBQ op de markt, heeft onze BBQ
- een asbak en dus geen gesukkel meer op de assen uit de BBQ te verwijderen
- Een ventilatiegleuf om de luchtaanvoer onderaan te regelen waardoor het aansteken van het vuur een stuk eenvoudiger wordt.
- De kuip is ook vastgevezen aan het onderstel waardoor deze niet plots verschuift als er iemand tegenloopt
- Je kan zowel gebruik maken van de bakplaat of van de grilrooster. We hebben een grill rooster op dezelfde hoogte van de bakplaat of je kan kiezen om de verhoogde rooster te gebruiken.
- Bij ons geen gesukkel of verbrande vingers als je de grillrooster wenst af te nemen. Met de twee tangen kan je deze eenvoudig en alleen opheffen.
Kortom, uit de ervaring met andere BBQ hebben wij geleerd en het ontwerp verder verfijnd zodat je zeker bent van veel BBQ-plezier met al jouw geliefden.

Als onze barbecues zijn gemerkt met ons eigen logo. Dit is niet alleen een mooi accent, maar zo ben je ook zeker dat je een originele te pakken hebt.

Een open vuur barbecue biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten barbecues, zoals gasbarbecues of elektrische barbecues.
Hier zijn enkele van de voordelen:
- Authentieke smaak: een open vuur geeft voedsel een unieke, rokerige smaak in vergelijking met andere kookmethoden. De rokerige aroma’s zorgen voor een unieke smaak van het eten, maar creëren ook een sfeer.
- Een betere controle of de hitte. De bakplaat kent verschillende temperatuurzones, dus je kan als een echte professional het vlees, de vis of groenten perfect klaarmaken zonder dat het zwart schroeit of dat er witte assen in het eten waaien.
- Veelzijdigheid: open-vuur BBQ zijn bijzonder veelzijdig want je kan gebruik maken van verschillende kooktechnieken waaronder grillen, roosteren, roken, bakken, en zelfs koken in een ketel boven het vuur, wokken,…
- Sfeer en beleving: Het grillen boven een open vuur creëert een gezellige sfeer en is vaak een sociale activiteit die mensen samenbrengt. Het kijken naar de vlammen en het horen van het knetterende geluid van het vuur voegt toe aan de algehele ervaring van het buiten koken. Na het eten, kan je de BBQ gebruiken als gezellig kampvuur.

Stabiliteit en stevigheid: onze openvuur BBQ zijn gemaakt uit Cortenstaal. Dit is een stevig en stabiel materiaal, waardoor het een solide basis vormt voor een BBQ-constructie. De vuurschaal is ook vastgemaakt aan de sokkel waardoor het geheel bijzonder stabiel en veilig is. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare kookervaring, maar uiteraard ook voor een prachtig decoratief element in de tuin of op het terras.

Cortenstaal, ook bekend als weervast staal, is een type constructiemateriaal dat bekend staat om zijn unieke roestige uiterlijk en uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische corrosie. Cortenstaal bevat elementen zoals koper, chroom, nikkel en fosfor, die een beschermende laag vormen wanneer het staal wordt blootgesteld aan de atmosfeer. Deze beschermende laag, genaamd patina, ontwikkelt zich in reactie op de omgevingsomstandigheden en beschermt het onderliggende materiaal tegen verdere corrosie.

Enkele kenmerken van Cortenstaal zijn:
1. Roestige esthetiek: Cortenstaal ontwikkelt na verloop van tijd een roestachtig patina, waardoor het een rustieke en natuurlijke uitstraling krijgt. Deze esthetiek is geliefd voor zowel functionele als decoratieve toepassingen.
2. Weerbestendigheid: Het roestige patina dat zich vormt op Cortenstaal fungeert als een beschermende laag tegen verdere corrosie, waardoor het materiaal bijzonder geschikt is voor buitentoepassingen in diverse weersomstandigheden.
3. Lange levensduur: Door zijn weerbestendigheid en duurzaamheid heeft Cortenstaal een lange levensduur, wat het een kosteneffectieve keuze kan maken voor projecten waarbij minimale onderhoudsvereisten gewenst zijn.
4. Milieuvriendelijkheid: Cortenstaal is een duurzaam materiaal dat geen speciale coatings of onderhoudsbehandelingen nodig heeft om zijn weerstand tegen corrosie te behouden. Dit maakt het milieuvriendelijker dan vele andere bouwmaterialen.